Сърби се събраха тази вечер на протест в защита на Русия

...
Сърби се събраха тази вечер на протест в защита на Русия
Коментари Харесай

Сърби отново на протест в защита на Русия

Сърби се събраха довечера на протест в отбрана на Русия в сръбската столица Белград, съобщи N1. Те се събраха на улицата пред постройката на сръбското президентство в проява против вероятното въвеждане на наказания.

Множеството стачкува и срещу обстоятелството, че Сърбия гласоподава за прекъсване на участието на Русия в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.

Тълпата включваше редица млади мъже с качулки и запалени факли. Те хвърлиха няколко димки, до момента в който тълпата крещеше против президента Александър Вучич.

Членове на тълпата издигнаха съветски байрак на прозорците на президентството. Други носеха сръбски и съветски флагове и слушаха съветска музика. Музиката стартира с националните химни на Русия и Сърбия, като и двете бяха посрещнати с аплодисменти.

Изнудват Сърбия, а не мен персонално. Това съобщи при започване на април сръбският президент Александър Вучич след гласуването в Организация на обединените нации против Русия. Сърбия гласоподава " за ". По думите на Вучич, първичното решение е било страната да се " въздържи ", само че тя е била сложена под огромен напън от всички страни.

Сърбия е военно неутрална страна, само че не е политически неутрална. Вучич сподели в ефира на RTS, че " до момента в който сме на пътя към Европейския съюз (ЕС), не можем да бъдем политически неутрална страна ".

Сръбският вътрешен министър Александър Вулин съобщи през март, че Сърбия в никакъв случай няма да бъде част от антируската нервност, при която се крадат собствеността на съветски жители и собствеността на Руската федерация, както няма да забрани излъчването на съветските медии в страната. Белград в никакъв случай няма да наложи наказания или да се причисли към западната " нервност " против Русия за нейното навлизане в Украйна.

Балканската страна е правилен съдружник на Русия, макар че осъди нахлуването ѝ в Украйна.

Сърбия се стреми към участие в Европейския съюз, само че остана единствената европейска страна, която отхвърли да се причисли към интернационалните наказания против Кремъл.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР